Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Podloga
1 šolja indijskih oraščića
1 šolja klice heljde
1/2 šolja agava sirupa
Fil
1 šolja indijskih oraščića
1/2 šolje agava sirupa
2 kašike kokosovog ulja
malo vanilije burbon
1 breskva (zrela i slatka)
1/4 šalice malina
Priprema:
Miksajte indijske oraščiće i heljdu do brašna. U dobijeno brašno dodajte agava sirup te miksajte dok se smjesa ne poveže. Dobijenu smjesu ravnomjerno rasporedite po kalupu, a zadnjom stranom kašike te čvrsto pritisnite.
Fil: Sve sastojke stavite u blender i miksajte do kreme, po želji dodajte još agava sirupa ili voća. Kremu rasporedite po kori kolača, te po vrhu rasporedite tanko narezane breskve.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana