
Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500 g pilećeg filea
200 g mozzerelle
šaka bosiljka
so
biber
bijeli luk u prahu
maslinovo ulje
2 paradajza
Priprema:
Pileća prsa presijecite tako da dobijete džep u koji ćete staviti punjenje. Posolite ih i dodajte bijeli luk u prahu. Mozzarellu i parajdaz izrežite na ploške. Piletinu napunite bosiljkom, mozzerellom i paradajzom.
Tepsiju namastite maslinovim uljem i stavite u nju napunjena pileća prsa. Prelijte ih s još malo maslinovog ulja.
Stavite na vrh još mozzarelle i zapecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana