Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
500-600 g mljevenog mesa
800 g mahuna
1 luk
suhi povrtni začin, so, papar
2 jaja
4 kašike pavlake
100 g krušnih mrvica
Priprema
Na ulju pržiti sjeckani luk, dodati meso pa pržiti uz miješanje dok meso potpuno ne promijeni boju i postane razvnomjerno poprženo i rastresito. Začiniti solju, biberom ili povrtnim začinom.
Mahune kratko prokuhati pa procijediti.
U vatrostalnu posudu premazanu maslacem posipati tanki sloj krušnih mrvica. Zatim složiti polovinu mahuna, preko mahuna složiti sloj poprženog mesa, a preko mesa drugi dio mahuna.
Pjenjačom istući jaja i pavlaku, posoliti pa preliti musaku. Posipati cijelu površinu musake tankim slojem krušnih mrvica. Od toga će musaka dobiti fini hrskavi izgled i okus nakon pečenja.
Peći u prethodno zagrijanoj reni na 200℃ oko 30 min.
Izvor: recipeci.com