Limončelo krema

by | 11 Augusta, 2019

Brza i jednostavna poslastica oboriće vas s nogu i poželjet ćete je svakog dana. Za pripremu ove voćne kreme potrebno je dvadeset minuta, a podjednako će u njemu uživati i djeca i odrasli. 

Sastojci:

  • 160 g kristal šećera
  • 150 ml limunovog soka
  • 100 ml soka od narandže
  • 6 žumanaca
  • 65 g maslaca
  • prstohvat soli
  • kašičica narendane limunove kore
  • borovnice, ribizle ili drugo voće po želji
  • keks po želji

Priprema: Šećer, žumanca, limunov i narandžin sok sa prstohvatom soli, sipajte u dublju šerpu. Na laganoj vatri kuhajte kremu, dok se ne zgusne poput pudinga, uz konstantno miješanje (oko 8 do 10 minuta). Kada se krema zgusne sklonite je sa šporeta i dodajte maslac i narendanu koricu limuna. Miješajte sve dok se maslac ne istopi i sjedini s kremom. Kremu prekrijte alu folijom i stavite u frižider pola sata da se ohladi.

Ova krema se služi u čaši i to na sljedeći način: na dno čaše izdrobiti vaš omiljeni keks, sipati kremu od limuna, a na sam vrh dezerta dodajete bobičasto voće po želji.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock