Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Brza i jednostavna poslastica oboriće vas s nogu i poželjet ćete je svakog dana. Za pripremu ove voćne kreme potrebno je dvadeset minuta, a podjednako će u njemu uživati i djeca i odrasli.
Sastojci:
Priprema: Šećer, žumanca, limunov i narandžin sok sa prstohvatom soli, sipajte u dublju šerpu. Na laganoj vatri kuhajte kremu, dok se ne zgusne poput pudinga, uz konstantno miješanje (oko 8 do 10 minuta). Kada se krema zgusne sklonite je sa šporeta i dodajte maslac i narendanu koricu limuna. Miješajte sve dok se maslac ne istopi i sjedini s kremom. Kremu prekrijte alu folijom i stavite u frižider pola sata da se ohladi.
Ova krema se služi u čaši i to na sljedeći način: na dno čaše izdrobiti vaš omiljeni keks, sipati kremu od limuna, a na sam vrh dezerta dodajete bobičasto voće po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock