Meksička slojevita salata

by | 30 Septembra, 2019

Sastojci (4 porcije):

60 g tortilja čipsa
80 g ribanog sira
sol i biber
300 g mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine)
1 manja glavica zelene salate
1 kašika biljnog ulja
425 ml kukuruza iz konzerve
150 g jogurta
150 g mlaćenice ili vrhnja
400 ml salse
mljevena crvena paprika
425 ml graha iz konzerve (po želji)

Priprema:

Mljeveno meso dinstajte pet minuta na vrućem ulju u tavi te začini solju, biberom i mljevenom paprikom.

Ocijedite grah i kukuruz, a zelenu salatu operite i narežite na trakice. Pomiješajte mlaćenicu i jogurt te začinite solju i biberom.

Na dno staklenke ili visoke čaše rasporedite mljeveno meso, zatim salsu, pa grah, kukuruz, trakice salate, naribani sir, sos od mlaćenice i na kraju tortilja čips.

Kratko ohladite i poslužite.

Izvor: kaufland.hr/recepti