Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Potrebno je:
350 g mljevene junetine
300 krompira
2 jajeta
so, biber, malo sode bikarbone
1 glavica crvenog luka
5 čena bijelog luka
mljevena slatka paprika i tucana ljuta
4 kašike brašna
100 g prezli
2 kašike kisele pavlake
peršunov lista
ulje, sok limuna
Priprema:
Krompir skuhati i izgnječiti. Ostaviti da se prohladi pa dodati u mljeveno meso. Dodati 2 žumanceta, so, biber mljeveni, na vrh noža sode bikarbone. Crveni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena bijelog luka koji treba izgnječiti. Ubaciti mljevenu papriku slatku kao i tucanu ljutu i sve dobro izjednačiti. Meso ostaviti pola sata u frižideru pokriveno. Viljuškom malo bjelanca umutiti.
Rukom ili kašikom vaditi meso, formirati ćevape pa ih probosti štapićem za ražnjiće provući kroz brašno bjelance i prezle. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi pečene ćevape na papirnu salvetu.
Kiselu pavlaku umutiti viljuškom, dodati izdrobljen bijeli luk po želji može i senf, nekoliko kapi soka limuna i peršunov list.
Servirati ćevape s prelivom.
Izvor: kodbakeugostima