Rižoto s prženim kozicama

by | 11 Decembra, 2019

Sastojci: 

300 g riže arborio
16 repova kozica
1,5 l povrtnog temeljca
2 dcl suhog bijelog vina
1,5 supena kašika maslaca
3 supene kašike maslinovog ulja
2 čena bijelog luka, sitno sjeckanog
2 supene kašike limunovog soka
1 supena kašika lišća peršuna, sitno sjeckanog

Priprema:

Repove kozica marinirajte u maslinovom ulju, soku limuna i bijelom luku.

U širokoj zdjeli zagrijte maslinovo ulje, dodajte rižu i miješajte dok riža ne postane staklasta. Zatim dodajte vino i miješajte dalje dok riža ne upije, a zatim je podlivajte temeljcem i povremeno miješajte.

Kozice kratko popržite.

Kad je riža al dente, sklonite je s vatre, umiješajte maslac i poklopite na nekoliko minuta. Dodajte pečene kozice i pospite peršunom.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images