Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
500 g brašna
25 g kvasca
2 jaja
50 g suhih grožđica
200 ml mlijeka
0,5 dl rakije
1 kašika ulja
60 g šećera
prstohvat soli
korica od limuna
šećer za posipanje
ulje za prženje
Priprema:
U posudu s malo mlakog mlijeka rastopiti kvasac uz dodatak 1 kašike šećera i staviti na toplo da se digne.
U posudu staviti prosijano brašno, razmućena jaja, grožđice, rakiju, ulje, mlijeko i ribane korice od limuna. Na kraju dodati kvasac, te od svega umijesiti tijesto i pustiti ga da se diže na toplom mjestu 30 minuta.
Gotovo tijesto uzimati kašikom i stavljati na vruće ulje, te pržiti na laganoj vatri dok fritule porumene s obje strane. Pržene fritule staviti u zdjelu, posuti šećerom, te poslužiti tople.
Izvor: gastro.24sata.hr