Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Gingerbread kolačići u cijelom svijetu sinonim su za prazničnu euforiju i bez njih vaša praznična trpeza ne bi bila potpuna. Zato smo danas pripremili za vas idealan recept za ove praznične medenjake.
Sastojci:
Priprema: Mikserom umutite jaje i šećer, dodajte med, kakao puter i aromu vanilije. Dodajte maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi da omekša i sve dobro izmiješajte. U posebnoj posudi izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i začine. Postepeno dodajte brašno u smjesu sa jajima i šećerom, uz konstantno miješanje. Dobijeno tijesto uvaljajte u dvije kugle, obavijte obje samoprijanjajućom folijom i onda ih stavite u frižider da odstoje neka 3 sata, kako bi se tijesto stisnulo. Rernu zagrijte na 170 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. Tijesto razvijajte na podlozi, koju ste prethodno posuli brašnom. Kada razvijete tijesto na željenu debljinu utisnite kalupe odgovarajućeg oblika. Kolačiće prebacite u pleh i pecite ih od 7 do 9 minuta, dok blago ne porumene. Ukrasite ih glazurom po želji i stavite ih kao ukrasno posluženje na vašu prazničnu trpezu.
Napomena: Gingerbread keksići su najukusniji, tek nekoliko dana poslije pravljenja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages