Teleće šnicle u umaku od badema

by | 24 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 700 g telećih šnicli od buta
  • 100 g prženih badema
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 dl pavlake
  • brašna po potrebi
  • 1 ravna kašikica senfa
  • 4 dl juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Teleće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i premazati tankim slojem senfa.

2. Pržene bademe samljeti u prah.

3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju sa obje strane da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolijevanje juneće supe.

4. Kada je meso napola dinstano, dodati bademe, bijelo vino, pavlaku i začine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša, a umak dobije željenu gustinu.

5. Dinstane šnicle možete poslužiti uz obareno povrće.

Izvor: Dobra hrana