
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
200 g oguljenih badema
60 g kokosovog ulja
40 g rižinog sirupa
150 g punomasnog kokosova mlijeka
prstohvat himalajske soli
Priprema:
Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u rerni zagrijanoj na 180 Celzijusovih stepeni oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti.
Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio.
Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz punozrnati danski hljeb s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr Foto: Guliver/Getty Images