Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (4 porcije):
1 čen bijelog luka
8 kašika maslinovog ulja
1.5 kašika meda
2 kašičice smeđeg šećera
7 kašika tamnog aćeta balzamika
1 kašičica Worcester sosa
50 g rukole
malo radiča
1 zelena salata
200 g sira ementalera
400 g junećeg buta, sjeći na odreske
50 g tortilja čipsa
sol
biber
nekoliko listića majčine dušice
Priprema:
Bijeli luk zdrobite i pomiješajte s medom, šećerom, sićetom, Worcester sosom i šest kašika ulja. Posolite i dodajte biber.
Salatu očistite i iskidajte na komadiće, a sir nasijecite na kockice. Meso nasijecite na trakice, pomiješajte s ostatkom ulja i listićima majčine dušice, posolite, pobiberite te pecite na u aluminijumskoj posudi na roštilju 3-5 minuta.
Pomiješajte salatu i sir s prelivom, dodajte meso, promiješajte te pospite tortilja čipsom i poslužite.
Izvor: kaufland.hr