Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za biskvit
3 jaja
2 kašike smeđeg šećera
1 vanilin-šećer
3 kašike brašna
1 kašike kakaa
3 kašike suncokretova ulja
1/2 kesice praška za pecivo
Za nadjev
200 g otopljene čokolade
50 ml ruma
2 kašike pekmeza od šipka ili šljiva
Za ukrašavanje
100 g nasjeckanih pistacija
2 žlice kakaa
Sastojci:
Sastojke za biskvit umutite mikserom, stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 18 minuta.
Ohlađeni biskvit usitnite na što sitnije komade. Dodajte otopljenu čokoladu, pekmez, rum i sve dobro izmiješate u što kompaktniju smjesu.
Zbog lakšeg oblikovanja smjesu stavite u frižeder na pola sata.
Mjera za oblikovanje kuglica neka vam bude čajna kašičica. Rukama formirajte kuglicu i uvaljajte je u nasjeckane pistacije ili kakao.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images