Skuša s grčkom salatom od graha

by | 25 Februara, 2020

Sastojci (4 porcije): 

400 g bijelog graha (iz konzerve)
150 g paradajza
1 crveni luk
1 limun
50 ml maslinovog ulja
1 kašika sušenog origana
sol i biber
2 skuše

Priprema: 

Ocijedite grah. Operite paradajz, osušite ga i narežite na kockice. Ogulite luk, prepolovite ga i narežite na ploške. Pripremljene sastojke stavite u zdjelu.

Limun isperite vrućom vodom, osušite ga i iscijedite sok. Pomiješajte ulje, sok od limuna i origano pa začini solju i biberom. Dresing pomiješajte s grahom.

Ribu isperite hladnom vodom, osušite ih te iznutra i izvana posolite. Za aromatičan okus, prije prženja ribe možete napuniti bijelim lukom i svježim začinskim biljem.

Zagrijte grill tavu i pecite skuše oko pet minuta sa svake strane.

Poslužite skuše uz salatu od graha.

Izvor: kaufland.hr