Posao iz snova za obožavaoce Beatlesa

by | 26 Februara, 2020

Jedna od najvećih nezavisnih konzervatorskih organizacija u svijetu, koja se bavi očuvanjem okoline i baštine u Engleskoj, Velsu i Sjevernoj Irskoj, “The National Trust”, traži osobu koja će voditi posjetioce kroz kuće u kojima su odrastali Paul McCartney i John Lennon.

Iz organizacije kažu da je riječ o prilici koja se dobija jednom u životu, uz objašnjenje da dosadašnja dugogodišnja vodičica odlazi u penziju, piše BBC.

U dvije liverpulske kuće nastali su brojni hitovi legendarnog benda, a sada se traži osoba koja će odličnim znanjem oživjeti rane godine dvojice članova Beatlesa.

Paul McCartney živio je na adresi 20 Forthlin u naselju Allerton od 13. do 22. godine. U njoj je komponovano stotinjk pjesama Beatlesa.

Lennon je s tetom Mimi od pete do 22. godine živio u kući iz tridesetih godina prošlog vijeka u Mendipsu u Vultonu.

Oglas za posao objavljen je pošto je 71-godišnja Sylvia Hall, koja posljednjih osam godina brine o kući Paula McCartneya, odlazi u penziju.

“Uvijek mi je na umu to da predstavljam porodicu McCartney. Pritom mi je Paulov brat Mike od velike koristi, s obzirom na brojne informacije koje od njega dobijam iz prve ruke. Posjetioci postavljaju razna pitanja – gdje je sahranjena Paulova majka, kakvu je vrstu duhana pušio Paulov otac Jim i slično”, pripovijeda.

Hall je kroz kuću provela brojne američke muzičare, među kojima su bili Debbie Harry, James Taylor i drugi, no kaže da je svaki posjetilac poseban.

Simon Osborne, ravnatelj podružnice National Trusta u Liverpoolu kaže da se traži osoba “koja će s velikom strašću udahnuti život u priče o ranim godinama članova Beatlesa”.

“Uspješan kandidat ovom poslu mora pristupiti s puno entuzijazma jer, riječ je o mjestima koja su značajna za istoriju muzike, a pritom mora voditi računa i o posjetiocima. Mislim da je ovo zaista životna prilika za bilo kojeg obožavaoca Beatlesa”, kaže je Sylvia.

Izvor: n1 Foto: Pixabay