Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
350 g mekog brašna
200 g masti ili putera
150 g šećera
jaje
2 žumanca
korica limuna
prstohvat soli
2 vanilin-šećera
2 kašike ruma
150 g badema
2 bjelanca
Sastojci:
Zajedno i postepeno umutite mast/puter, šećer, vanilin-šećer, jaje, žumanca, koricu limuna, a na kraju dodajte brašno i rum.
Od smjese napravite tijesto i ostavite u frižideru da odstoji bar sat. Potom od tijesta oblikujte kuglice, pa ih umačite u nerazmućena belanca. Zatim ih uvaljajte u krupnije samljeven badem i redajte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Izvor: novosti.rs Foto: Guliver/Getty Images