Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
150 g omekšanog maslaca
70 g šećera
130 g brašna
Priprema:
U velikoj zdjeli zamiješajte maslac i šećer tako da dobijete jednoličnu smjesu. Sad dodajte brašno i čim ga smjesa upije, prestanite izrađivati tijesto. Razvucite ga valjkom između dva lista papira za pečenje (ako nemate valjak, možete se poslužiti i rukama – ne moramo baš pod svaku cijenu biti precizni!) i stavite barem na 30 minuta u frižider kako bi se stvrdnulo.
Nakon 30 minuta upalite rernu na 170 stepeni pa, dok se zagrijava, od tijesta izrežite keksiće služeći se okruglim kalupom ili čašom.
Kekse složite u kalup za rernu obložen folijom za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite otprilike 15 minuta. Držite na oku rub keksa: kad rubovi postanu zlatnožuti, vrijeme je da ih izvadite iz rerne.
Izvor: ordinacija.vecernji.hr