Cristiano Ronaldo će svoje luksuzne hotele pretvoriti u bolnice za zaražene koronavirusom

by | 16 Marta, 2020

Jedan od najuspješnijih fudbalera današnjice, Cristiano Ronaldo, već godinama ulaže u svoj lanac hotela Pestana CR7, a sada je sve hotele u Portugalu odlučio namijeniti potrebama liječenja osoba zaraženih koronavirusom.

Tako će luksuzni hoteli u Madeiri i Lisabonu postati bolnice za zaražene, a smještaj će biti besplatan. Fudbaler će pokriti i troškove liječenja, plate sestara i ljekara te ostalog osoblja. U Portugalu za sada zabilježeno 78 zaraženih.

https://www.instagram.com/p/B7hP05vIEtP/?utm_source=ig_embed

Fudbaler se o problemu koronavirusa oglasio na Instagram profilu.

“Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, nego kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto svime šta se dešava i utiče na cijeli svijet. Vrlo je važno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom”, napisao je Ronaldo na svom Instagramu i dodao:

https://www.instagram.com/p/B9rh_jBAMQF/?utm_source=ig_embed

“Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a saosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj suigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam podršku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote”, zaključio je.

Izvor: tabloid.rtl.hr Foto: Instagram