Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Dodati krem sir i umutiti mikserom.
2. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim sjediniti sa jogurtom i promiješati.
3. U smjesu od jogurta dodati mješavinu slatke pavlake i sira pa promiješati. Potom dodati izlomljeni keks i maline te polako promiješati varjačom.
4. Kalup za kuglof obložiti providnom folijom i sipati u njega pripremljenu smjesu. Poravnati i staviti u zamrzivač da se stegne.
5. Krem šlag od maline pripremiti prema uputstvu sa kesice.
6. Kada se kuglof stegne, izvrnuti ga iz kalupa i pomoću poslastičarskog džaka premazati krem šlagom.
Izvor: Dobra hrana