Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Ako ste ljubitelj lakih i jednostavnih recepata, za koje vam je potrebna samo “smuti i prospi” vještina, na pravom ste mjestu! Danas vam donosimo recept koji već dugo kruži Internetom, i to ne bez razloga! Ovo jeste kalorijska bomba, ali vrijedi svake kalorije – neodoljivo je ukusna i vrlo se brzo priprema!
Ovaj slatkiš se priprema za svega 20-ak minuta, ako ne i brže, a garantuje dobar ukus. Zapravo, čak i malo dijete može da ga napravi – eto, toliko je jednostavan!
Spremite 4 sastojka i mikser i ova čokoladna fantazija je gotova!
Potrebni sastojci:
Priprema:
Sjedinite maslac sa jednom kašikom čokoladnog eurokrema, pa smjesu rastopite na pari. Ovom mješavinom prelijte mljeveni keks i smjesu odložite u frižider. Pomiješajte ostatak čokoladnog namaza sa krem sirom u blenderu ili koristeći mikser. Dobijenu smjesu takođe ostavite u frižideru.
Smjesa sa keksom je zapravo kora za tortu – stavite je u kalup i oblikujte u ravnomernu smjesu. Odozgo ravnomjerno rasporedite smjesu od sira i krema. Ostavite tortu oko 20-ak minuta u frižideru da se lijepo stegne.
Ukrasite po želji sezonskim voćem ili rendanom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images