Hladna salata s tjesteninom i ukusnim umakom

by | 24 Aprila, 2020

Sastojci:

250 g nekuhane tjestenine Farfalle (mašnice)
60 g kuhane šunke
40 g graška
80 g crvene paprike
40 g sira cheddar
100 g majoneze
15 g senfa
35 g bijelog Aceto balsamica
1 čajna kašika šećera
sol, biber, začini po ukusu

Priprema:

Tjesteninu skuhajte i isperi hladnom vodom kako bi se odmah mogla koristiti za dalju pripremu salate. Šunku i papriku nasijecite na kockice, a cheddar naribajte kao za pizzu. Sve namirnice pomiješajte u dubokoj posudi.

Od majoneze, senfa, šećera i bijelog Aceto balsamica napravite dressing.

Na početku dodajte manje sirćeta pa postepeno dodaj još dok ne dođete do željene kiseline i teksture umaka.

Salatu možete odmah preliti dressingom i staviti na hlađenje u frižder, a dressing za salatu možete poslužiti odvojeno kao umak i prepustiti svakome da sebi dozira količinu umaka u salati.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Darko Kontin, Gastrolovac