Bademi i pistacije u tijestu s prelivom

by | 1 Maja, 2020

Sastojci (6 komada)

20 g maslaca
20 g biljnog ulja
2 lisnata tijesta
2 kašike nasjeckanih badema
2 kašike nasjeckanih pistacija
100 g šećera

Priprema:

U lončiću rastopite maslac i dodajte ulje. Rernu ugrijte na 180°C. Jedan komad lisnatog tijesta poprskajte mješavinom ulja i maslaca, poklopite drugim listom i ponovno poprskajte. Ravnomjerno rasporedite bademe i pistacije na tijesto, a zatim smotajte i položite na pleh za pečenje obložen masnim papirom.

Premažite ostatkom mješavine maslaca i ulja te pecite 20-25 minuta u rerni.

U međuvremenu, u lončiću pomiješajte 200 ml vode sa šećerom, prokuhajte, a zatim kuhajte još 8-10 minuta.

Roladu izvadite iz rerne i još vruću narežite na šest komada širine 5 cm te ih prelijte prelivom od vode i šećera.

Poslužite toplo.

Izvor: kaufland.hr