Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci (12 komada)
0.5 vezice peršuna
1 čen bijelog luka
1 manji luk
2 zelene paprike
500 g mljevenog pilećeg mesa
so
svježe mljeveni crni papar
mljevena paprika – blaga i ljuta
mljeveni kim
origano
2 pakovanja tijesta za pizzu (2×400 g)
20 g maslaca
3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Peršun operite, malo posušite i sitno nasjeckajte. Luk i bijeli luk ogulite, pa luk narežite na kockice, a bijeli luk zdrobite.
Papriku prepolovite, očistite, operite i nasijecite na trakice.
Pileće mljeveno meso pomiješajte s peršunom, lukom, paprikom, solju, biberom, mljevenom paprikom, kimom i origanom. Mijesite rukama kako bi se svi okusi proželi.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i kalupima izrežite osam krugova promjera 12 cm. Na svaki krug rasporedite 1-2 kašike filaa, preklopite i stisnite rubove viljuškom.
U tavi zagrijte maslac i ulje, pa pecite torbice 10 do 15 minuta s obje strane.
Po želji, poslužite uz salatu od paradajza.
Izvor: kaufland.hr