Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Potom dodati griz i miješati dok se ne zgusne.
2. U topao griz dodavati jedan po jedan žumanjak i mutiti mikserom.
3. U ohlađen griz dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Ananas isjeći na kocke, a jagode na kolutove.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a jednu trećinu ostaviti za premazivanje torte. U preostali dio šlaga dodati ananas i jagode pa polako promiješati.
6. Piškote natopiti sokom od ananasa i njima prekriti dno tacne za tortu. Premazati ih trećinom fila i nanijeti trećinu šlaga sa voćem. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti piškotama.
7. Piškote premazati preostalim šlagom od slatke pavlake i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana