Iz meksičke kuharice: Chimichanga s piletinom
Sastojci:1 pakovanje tankih kora za pite 400 g pilećeg filea 1 pakovanje zamrznute meksičke mješavine povrća 200 ml sos paradajza 100 ml vo...
Sastojci:
Priprema:
1. Kukuruzne pahuljice samljeti u supersjecku.
2. Batake odvojiti od karabataka i skinuti kožuru. Potom ih probariti u vodi da meso omekša i ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Batake začiniti po ukusu, uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u samljevene kukuruzne pahuljice. Spuštati ih u zagrijano ulje i pržiti dok ne porumene. Vaditi na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Krompire oguliti i isjeći na štapiće. Zatim i njih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Pržene batake poprskati sokom od limuna, preliti ih majonezom i poslužiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana