Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Juneću džigericu isjeći na trake, preliti je mlijekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocijediti i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je džigerica napola dinstana dodati senf, mljevenu papriku i soja sos te nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada džigerica omekša a suvišna tečnost uvri, dodati začine po ukusu, sjeckani prešun i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana