Restovana džigerica

by | 10 Maja, 2013

Sastojci:

  • 500 g juneće džigerice
  • 4 dl mlijeka
  • 150 g brašna
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašika senfa
  • 3 kašike soja sosa
  • prstohvat mljevene paprike
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Juneću džigericu isjeći na trake, preliti je mlijekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocijediti i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i isjeći na kockice, bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je džigerica napola dinstana dodati senf, mljevenu papriku i soja sos te nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada džigerica omekša a suvišna tečnost uvri, dodati začine po ukusu, sjeckani prešun i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana