Food kolumnistica Berina Kapa donosi recept za guacamole
Guacamole je u osnovi izgnječen, sirovi avokado pomiješan sa ostalim sastojcima po ukusu. Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedinstven način...
Sladoled u obliku popularnog deserta
Čak i ako niste ljubitelji slatkog, desert na koji ćete uvijek pristati je cheesecake zbog njegove osvježavajuće kiselkaste arome i voća kojem ne možemo odoljeti
Bilo da je s keksima ili biskvitom, pristajemo na sve varijante, a nakon što smo otkrili sladoled, instant je zasjeo na prvo mjesto.
Svega nekoliko sastojaka i jednostavan način pripreme ono je što će sigurno osvojiti i one koji nisu toliko vješti u kuhinji. U nastavku vam donosimo recept koji će vam idealno poslužiti za sve one vruće ljetne večeri i partije koje planirate raditi.
Sastojci:
150 g jogurta
350 g mascarpone sira
20-30 g šećera
2 pakovanja Bourbon vanilin-šećera
2 velike kašike limunovog soka
marmelada po želji (jagoda, malina, borovica…)
Priprema:
Prvi korak koji morate napraviti je mascarpone, jogurt, vanilin-šećer i limunov sok sjediniti mikserom ili pjenjačom. Potom je potrebno marmeladu koju ste odabrali odvojeno promiješati kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu.
Kremu koju ste dobili od mascarponea pomiješajte s marmeladom i ulijte u kalup za sladoled, stavite štapić te ostavite u zamrzivaču minimalno šest sati, ali najbolje bi bilo sladoled odstoji preko noći.
Tekst originalno objavljen na www.ljepotaizdravlje.hr
Unsplash