Oblande sa višnjama

by | 12 Maja, 2013

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g očišćenih višanja
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 6 jaja
  • 0,5 dl ulja
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snjeg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti sa kuvanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U ohlađenu smjesu dodati višnje, mlevene orahe i keks, te promješati.
4. Na kraju dodati snjeg od bjelanaca i polako promješati varjačom.
5. Pripremljenom smjesom nafilovati oblande.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne a potom oblandu isjeći na parčad željene veličine.

Izvor: Dobra hrana