Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za smjesu od keksa:
Za smjesu od kestena:
Za glazuru:
Priprema:
Smjesa od keksa:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Vreli šerbet preliti preko mješavine mljevenog keksa i kakaoa te promiješati.
3. Margarin pjenasto umutiti, a zatim sjediniti sa smjesom od keksa i dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
Smjesa od kestena:
1. Margarin pjenasto umutiti pa uz neprestano mućenje postepeno dodavati kesten pire.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ga sjediniti sa smjesom od kestena i promiješati.
Finalni postupak:
1. U tepsiji veličine 22×33 cm od polovine smjese od keksa oblikovati koru. Preko kore nanijeti fil od kestena, a potom nanijeti preostali fil od keksa i poravnati.
2. Posebno otopiti čokoladu sa puterom i preliti preko kore od keksa.
Izvor: Dobra hrana