9 znakova da ne unosite dovoljno ugljikohidrata
Ugljikohidrati nisu neprijatelj! Ključni su za energiju, probavu i zdravlje mozga. Saznajte koji su znakovi da ne unosite dovoljno ugljikohidrata ...
Kolačići koje svi vole a jednostavni za napraviti. Donosimo bezglutensku varijantu recepta za ove preukusne kolačiće.
U posudi dobro pomiješajte suhe sastojke. Dodajte 2 kašike mlijeka. Biljni maslac dodajte u smjesu tako da ga narežete na tanke listiće.
Rukama dalje mrvite i spajajte smjesu tako da trljate među dlanovima komadiće maslaca kroz suhe sastojke da se oni usitne i onda krenite spajati sve u kompaktnu masu. Kada formirate tijesto pokrijte ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru bar 1h vremena.
Nakon hlađenja, tijesto izvaljajte između dva lista papira za pečenje na debljinu od par milimetara. Koristite okrugli kalup za modeliranje svih keksića. Potom, koristite mali kalup u obliku srca kojim ćete oblikovati sredinu jedne polovice keksića koja ide na gornji dio sendviča.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 10 – 15 minuta dok ne porumene.
Kad su pečeni i ohlađeni, napravite sendviče od kolačića. Donju okruglu polovicu namažite omiljenim džemom po sredini tako da izađe malo kroz otvor u obliku srca kada spojite obje polovice.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba