![Pirinač ili kvinoja? Nutricionista objašnjava šta je zdravije](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/02/GettyImages-482059325-1-600x470.jpg)
Pirinač ili kvinoja? Nutricionista objašnjava šta je zdravije
Uz pomoć nutricioniste, danas vam pomažemo da razriješite dilemu "šta je zdravije - kvinoja ili pirinač". Otkrijte po čemu se razlikuju. Kvinoja i...
Ljubičasti kupus je povrće bogato hranjivim tvarima povezano s raznim zdravstvenim prednostima, uključujući smanjenje upale, zdravije srce, jače kosti, poboljšanu funkciju crijeva i možda manji rizik od određenih karcinoma. Najčešće ga koristimo svježeg u salatama, ali isto tako možemo napraviti i ukusnu slatkastu krem supu, kojoj će jedna jabuka kao sastojak, dodati svoju ugodnu kiselost.
Sastojci:
Zasladite se tiramisu zobenom kašom prema receptu food blogerice Berine Kapa
Priprema:
Zagrijte ulje u dubljoj tavi, propržite luk nekoliko minuta. Dodajte ljubičasti kupus i jabuku i kuhajte nekoliko minuta. Potom dodajte začine i vodu, te pustite da proključa. Smanjite vatru, poklopite tavu i dinstajte 20 minuta ili dok povrće ne omekša.
Potom izblendajte sve štapnim mikserom (ili u blenderu) dok ne dobijete glatku krem smjesu.
Servirajte i ukrasite po želji, a odlično uz grčki jogurt.
ljepotaizdravlje.ba