Koliko je šećera previše: Znakovi da unosite previše šećera
Ako ste stalno gladni, imate akne ili promjene raspoloženja, možda je vrijeme da smanjite unos šećera. Evo koji su znakovi da unosite previše šećer...
Bez pečenja, bez želatina, bez jaja, ovaj cheesecake sa Lotus biskvitom je vrlo bogat, kremast i oduševit će vaše nepce. Napravite ovaj iznimno jednostavni desert s hrskavom korom biskvita od maslaca i laganim, kremastim nadjevom, prelivenog ukusnom kremom i posutog s još Lotus keksića. Ovaj neodoljivi recept za cheesecake prenosimo s gastro bloga Kaotic Krunch.
Sastojci:
Podloga:
Fil:
Za preljev:
Izrada kore:
Podmažite i obložite papirom za pečenje dno i stranice okruglog kalupa za tortu. Lotus kekse zdrobite u sjeckalici ili vrećici s patentnim zatvaračem valjkom dok ne postanu fine mrvice. Dodajte otopljeni maslac u mrvice kolačića i miješajte dok se dobro ne prekriju i ne podsjećaju na mokri pijesak.
Smjesu za kekse izlijte u kalup za torte i ravnomjerno rasporedite. Čvrsto ga pritisnite dnom čaše. Kora je gotova. Stavite u frižider na sat vremena da se skroz stegne ili u zamrzivač na 15-30 minuta dok pripremate nadjev za tortu od sira.
Izrada fila:
Ohladite posudu za miješanje i nastavak za mućenje u frižideru 30 minuta. Ulijte vrhnje za šlag (ohlađeno) u ohlađenu zdjelu, dodajte pola šećera u prahu pa ga tucite srednjom brzinom dok se ne dobije čvrst vrh (trajat će otprilike 2-3 minute). Izbjegavajte pretjerano tučenje jer će se inače pretvoriti u maslac. Ostavite sa strane.
Uzmite drugu veću zdjelu za miješanje, dodajte omekšali krem sir (treba biti na sobnoj temperaturi) i sok od limuna, tucite minutu pa dodajte ekstrakt vanilije, šećer u prahu i biskof namaz pa opet tucite dok ne postane glatko i pahuljasto. Stavite biskof namaz u mikrovalnu samo na 10 sekundi da se malo otopi prije nego ga umiješate u smjesu od krem sira.
Ohlađeno vrhnje za šlag umiješajte u smjesu od krem sira u dva dodavanja. Lagano ga preklopite lopaticom kako biste izbjegli ispuhavanje nadjeva. Smjesu ravnomjerno rasporedite na koru za kolačiće. Zagladite ga lopaticom, prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 8-10 sati ili preko noći.
Za preljev:
U zdjelu pogodnu za mikrovalnu dodajte biskof namaz i stavite u mikrovalnu 25-30 sekundi, dobro promiješajte i prelijte preko kolača od sira, ravnomjerno rasporedite kašikom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta da se vrh stegne. Po vrhu posuti malo mljevenog keksa.
Sve ostatke kolača od sira (ako će toliko trajati) možete čuvati u frižideru do 5 dana.
Kaotic Krunch