Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Svinjske filee poprečno isjeći na parčad širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po ukusu i uvaljati u brašno.
2. Crni luk očistiti i isjeći na rebarca, a bijeli luk i peršun što sitnije isjeckati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posuti ih sa malo peršuna, crnim i bijelim lukom, te isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.
4. Posebno sjediniti ulje, sok od paradajza, pivo, vodu, šećer i začine po ukusu.
5. Pripremljenu mješavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.
Izvor: Dobra hrana