![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/07/gaspaco-paradajz-recept-Getty-600x470.jpg)
Gaspačo – ukusna ljetna delicija
Hladna čorba koja se bazira na svježem, sezonskom povrću – poznata pod nazivom gaspačo – potiče iz Andaluzije. Ona je neizostavni dio španske i por...
Sastojci:
Priprema:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i sa malo soli umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno umutiti jogurt, ulje, žumanjke, prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno, rendani feta sir i malo soli po ukusu. Potom dodati ocijeđeni špinat i promiješati.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom u njih sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana