
Kalorijska i šećerna bomba, ali vrijedi grijeha: Brownie s Nutellom
Sastojci:70 g maslaca 100 g smeđeg šećera 100 g brašna 3/4 kašičice praška za pecivo 2 velika jaja 2 kašičice ekstrakta vanilije 350 g N...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Ostali sastojci:
Priprema:
Kora:
1. Puter pjenasto umutiti sa šećerom i žumanjcima.
2. Postepeno dodavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Potom dodati prezlu i otopljenu čokoladu te dobro izmiješati.
3. Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
4. U okruglom kalupu od pripremljene smjese na 180 ºC ispeći koru.
Fil:
1. Sjediniti kesten pire, šećer u prahu, mljevene lješnjake, rum i vanil-šećer pa dobro izmiješati.
2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a zatim je sjediniti sa smjesom od kestena i polako promiješati.
Finalni postupak:
1. Koru poprskati mlakim mlijekom i ostaviti ga da sve upije.
2. Potom je premazati filom od kestena.
3. Šlag od slatke pavlake premazati preko kestena.
4. Čokoladu i puter otopiti na pari pa preliti preko šlaga.
Izvor: Dobra hrana