Sugar Plum Fairy make-up će biti hit ovog ljeta

by | 30 Juna, 2024

Život se sastoji od dualnosti: dobro – loše; dan – noć. Stoga nije iznenađenje što se šminka inspirisana Šećernom vilom pojavljuje uporedo s njezinim senzualno vampirskim protivnikom, tamnom ženstvenom glamu

Izgleda da sada postoji potreba za prikazivanjem dualnosti ženstvenosti, da postoji svjetlost i tamnoća u svemu, istakli su make-up stručnjaci, napominjući da dok tamni ženstveni glam definitivno doživljava svoj trenutak, protekla godina je vidjela porast hiperfeminističkog koketnog estetskog stila i pripadajućih trendova poput strawberry girl i šminke inspirisane Šećernom vilom.

Ovo nije samo teorija, Sugar Plum Fairy make-up ima gotovo 100 miliona pregleda na TikToku.

Kako je trend dobio ime? Zahvaljujući Hailey Bieber. Prošle godine Bieber je podijelila tutorial kako sami da napravite taj izgled. Prije nego što je osnivačica Rhode postala model i poduzetnica, bila je balerina koja je glumila Šećernu vilu u baletu Orašar.

S druge strane, estetika inspirisana vilama već je bila u usponu. Na TikToku, fairycore i cottagecore imaju zajedno 22,7 milijardi pregleda.

Porast ovog glamura također je uveliko nadahnuta šminkom iz serije Euphoria: Popularnost serije gotovo je potaknula postpandemijski bum u sjaju, shimmeru i očnim ukrasima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doniella Davy (@donni.davy)

Očito je da šminka inspirirana Šećernom vilom neće tako skoro nestati. Šminka inspirisana Šećernom vilom je vrlo slična ballerinacore ili koketnom stilu šminke: Koncept je vrlo lagana šminka s naglascima ženstvenosti. “Tipičan” izgled sastoji se od lagane podloge – ako uopće – rozog rumenila, punih obrva i sjajne kože. Ističe se svijetlim tečnim highlighterom, suptilno svjetlucavim kapkom, jačim sjajem za usne, a ponekad su tu i lažne pjegice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Ventura (@jey_ventura)

Još jedan ključni element ovog izgleda je upotreba hladnih tonova. Nije tajna da su hladni tonovi u trendu. Nakon godina u kojima su topli tonovi bili dominantni, sada su na redu hladni tonovi.

Ovaj trend se savršeno uklapa u tople mjesece. Kako dolaze topliji mjeseci, svi želimo smanjiti teško nanošenje šminke i naginjati se sjajnoj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram