Bakreno-crvena boja kose dominira i ovog ljeta

by | 6 Jula, 2024

Dok mnogi novi trendovi frizura dolaze i prolaze, postoje određene frizure i boje koje se čine da iznenada izbijaju, ali zatim postupno dobijaju na zamahu – razvijajući se i ažurirajući se kako se mijenjaju godišnja doba. I upravo se to desilo sa trendom bakrene kose

Kada su poznati počeli prihvatati ovu boju, poput Doje Cat i Barbie Ferreira, sa njihovim vatrenim nijansama, te Kendall Jenner, to je označilo bakrenu kao jednu od najpopularnijih boja trenutno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Perry (@jennaperryhair)

Bakar je savršen trend za proljeće i ljeto, jer ima toplinu i sjaj crvene nijanse, ali je svjetliji i nježniji na koži. To ga čini idealnim izborom za ovo doba godine kada vaša šminka, odjeća i kosa žele dodatak ljetnog sunca.

Ako vas brine hoće li vam bakar odgovarati uz ton kože, imate sreće. Postoji intenzitet bakra za svakoga.

Ako niste sigurni u intenzitet ili nijansu koju želite odabrati, svakako zakažite konsultaciju sa svojim frizerom jer će vam on pomoći ne samo oko održavanja, već i oko odabira boje koja će najbolje odgovarati vašem tonu kože i boji očiju.

Ako razmišljate o prelasku na bakarnu kosu, imam dvije riječi za vas: blijedi boja.

Ova nijansa zahtijeva puno održavanja, ali na drugačiji način od plavuša. Za crvene boje, sve se svodi na održavanje vibracije – koja će se prirodno izgubiti prilikom pranja, stiliziranja i izlaganja elementima, jer to čini bakarnu kosu izuzetno živahnom.

Što je boja intenzivnija, više će održavanja biti potrebno kod kuće, pa će biti potrebno koristiti proizvode koji štite boju. Prvo što trebate učiniti je promijeniti šampon i regenerator za duo koji je potpuno siguran za boju.

Frizeri savjetuju da uvijek imate zaštitnu od toplote s UV zaštitom i sedmični tretman maske za kosu. Zaštitnik od toplote će osigurati da boja ne izblijedi zbog izloženosti suncu i previše stiliziranja toplotom, dok će maska za kosu spriječiti suhoću, što je posebno važno ako ste morali prethodno posvijetliti kosu da biste postigli željeni izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram