Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za fil I:
Za fil II:
Za fil III:
Priprema:
Fil I:
1. Omekšao puter umutiti sa šećerom u prahu.
2. Mljeveni keks natopiti mješavinom mlijeka i nes kafe, a čokoladu otopiti na pari.
3. Sjediniti smjesu od putera sa mljevenim keksom i čokoladom pa dobro izmiješati.
Fil II:
1. Puter umutiti sa šećerom u prahu te dodati kokosovo brašno i promešati.
Fil III:
1. Puter umutiti sa šećerom, mlijekom i čokoladom u prahu.
Finalni postupak:
1. List oblande uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša.
2. Potom oblandu premazati filom I, pa nanijeti fil II i na kraju fil III te pomoću vlažne krpe urolovati.
Izvor: Dobra hrana