Čorba s dimljenom ćuretinom

by | 29 Juna, 2013

Sastojci:

  • 300 g dimljenog ćurećeg karabataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mrkva
  • 150 g brokolija
  • 150 g karfiola
  • 2 kašike pavlake
  • 1 limun
  • 2 kašike gustina
  • 2 dl mlijeka
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Dimljeno meso od ćurećeg karabataka i crni luk isjeći na kockice.
2. Mrkvu izrendati na krupno rende, a karfiol i brokoli iskidati na cvijetove.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim dodati dimljeno meso te i njega kratko propržiti. Potom naliti vodom i kuhati na umjerenoj temperaturi 20 min.
4. Dodati cvijetove brokolija i karfiola pa nastaviti sa kuhanjem dok ne omekšaju.
5. Kada svi sastojci omekšaju, dodati začine po ukusu, mješavinu mlijeka, pavlake i gustina. Nastaviti sa kuhanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu dodati sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana