Mus s breskvama

by | 5 Jula, 2013

Sastojci:

  • 500 g bresaka iz kompota
  • 10 g želatina
  • 2 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat svježe sjeckane nane
  • 2 dl slatke pavlake
  • 1 preliv za kolače

Priprema:

1. U blenderu izmiksati 300 g bresaka a preostale breskve isjeći na listove i ostaviti sa strane.
2. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Posebno sjediniti jaja i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U kašu od bresaka dodati 1 dl soka iz kompota, nabubreo želatin i smjesu od jaja, te dobro izmiješati i ostaviti da se stegne.
5. Kad počne smjesa da se želira, dodati šlag od slatke pavlake, nanu i polako promiješati.
6. Pripremljenu smjesu razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
7. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
8. Kada se fil stegne, preko njega poslagati listove bresaka i preliti prelivom za kolače.

Izvor: Dobra hrana