Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U blenderu izmiksati 300 g bresaka a preostale breskve isjeći na listove i ostaviti sa strane.
2. Želatin preliti sa 4 kašike vode i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
3. Posebno sjediniti jaja i šećer pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U kašu od bresaka dodati 1 dl soka iz kompota, nabubreo želatin i smjesu od jaja, te dobro izmiješati i ostaviti da se stegne.
5. Kad počne smjesa da se želira, dodati šlag od slatke pavlake, nanu i polako promiješati.
6. Pripremljenu smjesu razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
7. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice.
8. Kada se fil stegne, preko njega poslagati listove bresaka i preliti prelivom za kolače.
Izvor: Dobra hrana