Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Za testo:
Za fil:
Testo:
1. Pjenasto umutiti puter, šećer, kakao i vanil-šećer, pa postepeno dodavati jaja, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i mlijeko.
2. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu masu i peći 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 ºC.
3. Pečenu koru izvaditi iz tepsije, ostaviti da se ohladi i presjeći poprečno napola kako bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Puter pjenasto umutiti i sjediniti sa pudingom od čokolade.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati pekmezom od kajsija, zatim nanijeti polovinu fila, ravnomerno rasporediti i preklopiti drugom korom.
2. Gornju koru premazati ostatkom fila i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana