Čorba od kopriva

by | 27 Jula, 2013

glavno-jelo

Sastojci:

  • 750 g kopriva
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 1,2 l juneće supe od kostiju
  • 3 dl mlijeka
  • 2 kašike brašna
  • 0,5 dl ulja
  • 2 kašike pavlake
  • 1 veći krompir
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Koprive obariti u vodi i isjeckati na rezanca, krompir oguliti, isjeći na kocke i posebno ga obariti u vodi. Crni i bijeli luk sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk kako bi porumeneli, a potom dodati brašno i pržiti 1 minut, uz stalno miješanje.
3. Dodati koprivu i promiješati, pa sipati supu i dodati krompir, te ostaviti da se kuha na umjerenoj temperaturi.
4. Pred kraj kuhanja, sipati mlijeko i začiniti po ukusu.
5. U kuhanu čorbu umiješati pavlaku.

Izvor: Dobra hrana