Torta s malinama

by | 5 Augusta, 2013

desert

Sastojci:

  • 400 g čokolade s pirinčem
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 400 g švapskog sira
  • 4 dl kisele pavlake
  • 300 g malina
  • 1 vanil-šećer
  • 150 g šećera

1. Čokoladu sa pirinčem otopiti na pari. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, zatim sipati otopljenu čokoladu te je ostaviti u frižider da se stegne.
2. Želatin razmutiti prema uputstvu sa kesice, slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, a maline izgnječiti viljuškom.
3. U dubljoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, šećer, vanil-šećer, razmućen želatin i pire od malina, pa ručno izmiješati.
4. Na kraju u umućenu masu dodati šlag od slatke pavlake i polako promiješati varjačom.
5. Pripremljen fil sipati u kalup za tortu preko podloge od čokolade, te vratiti u frižider da se stegne.

Izvor: Dobra hrana