Pljeskavice od oslića

by | 7 Augusta, 2013

pljeskavice-od-oslica

Sastojci:

  • 800 g fileta oslića
  • 3 jajeta
  • 3 kriške hljeba
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašičica slatke mljevene paprike
  • 100 g bekon slanine
  • 50 g dimljene suhe slanine
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Filete oslića skuhati u slanoj vodi, ocijediti ih od suvišne tečnosti, kriške hljeba natopiti vodom, a potom ih dobro ocijediti i izmrviti. Peršun, slaninu, crni i bijeli luk sitno isjeckati.
2. Kuhane filete oslića samljeti na mašini za mljevenje, te ih sjediniti sa izmrvljenim hljebom, jajima, crnim i bijelim lukom, slaninom i peršunom. Zatim dodati mljevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmiješati i masu staviti da odstoji u frižideru.
3. Od odstojale mase oblikovati pljeskavice.
4. Roštilj premazati suhom slaninom, poređati pljeskavice i peći ih s obje strane kako bi porumenele.

Izvor: Dobra hrana