Španjolska pita

by | 2 Septembra, 2013

 

Spanska Pita

Sastojci:

  • 200 g bekon slanine
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 3 crvene pečene paprike
  • 250 g trapista
  • 100 g praške šunke
  • 4 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl pavlake
  • 1,5 dl ulja
  • 350 g brašna
  • 1 žlica ulja
  • začin C, papar

Priprema:

1. Bekon slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i prašku šunku izrezati na kocke.
2. U dubljoj zdjeli umutiti jaja, polovinu pavlake, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati sjeckane sastojke i promiješati.
3. Pripremljenu masu začiniti po ukusu, sipati u nauljen, brašnom posut pleh i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je dekorisati ostatkom pavlake.

Izvor: Dobra hrana