Ragu od soma

by | 4 Septembra, 2013

Ragu Od Soma

Sastojci:

  • 800 g fileta soma
  • 1 veći poriluk
  • 4 mrkve
  • 2 glavice crnog luka
  • 50 g margarina
  • 300 g pelata rajčice
  • 2 dl juhe od povrća
  • 0,5 dl wochestershire sosa
  • 1 jušna žlica brašna
  • začin C, papar

Priprema:

1. Filete soma izrezati na kocke, poriluk i mrkvu na štapiće a crni luk na rebarca.
2. Na otopljenom margarinu propržiti mrkvu, dodati praziluk i crni luk, te dinstati uz povremeno doljevanje juhe.
3. U omjekšalo povrće dodati pelat rajčice, wochestershire sos i filete soma, pa dinstati na umjerenoj temperaturi još 15 minuta.
4. Pred kraj dinstanja jelo posuti brašnom, začiniti po ukusu, te kuhati miješajući sve vreme dok se ne dobije kašasta smjesa.

Izvor: Dobra hrana