Italijanske piroške

by | 5 Septembra, 2013

piroske

Sastojci:

Za tijesto:

  • 800 g mekog brašna tip-400
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica soli

Za nadjev:

  • 300 g kačkavalja
  • 2 dl pavlake
  • 300 g praške šunke
  • 250 g mariniranih gljiva
  • 150 ml kečapa
  • 50 g zelenih maslina
  • 50 g crnih maslina
  • 1 žlica ulja
  • origano, bosiljak

Priprema:

Tijesto:

1. U odgovarajućoj djeli sjediniti brašno i sol, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mijesiti dok se ne dobije elastično tijesto.
2. Od umješenog tijesta oblikovati 4 jufke, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku jufku premijesiti, te tijesto razvući oklagijom na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga prečnika 25-30 cm.

Nadjev:

1. Kačkavalj izribati na krupno, gljive izrezati na listove, a masline na kolutove.

Završni postupak:

1. Svaki krug od tijesta premazati kečapom i posuti mješavinom bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog tijesta prekriti šnitama praške šunke, posuti gljivama, maslinama i polovinom kačkavalja, te preklopiti, a ivice dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljen pleh i peći u pećnici dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati pavlakom i posuti ostatkom kačkavalja.

Izvor: Dobra hrana