Edukativni projekat „Rastimo zajedno“: Objavljen „Priručnik za nastavnike“

by | 6 Septembra, 2013

U okviru projekta „Rastimo zajedno“, koji se realizuje u 80 osnovnih škola u Republici Srpskoj i Srednjebosanskom kantonu, objavljen je edukativni priručnik za nastavnike i sve zainteresovane o HIV-u/AIDS-u i drugim polno prenosivim infekcijama, potencijalnim rizicima, te načinima socijalne inkluzije ranjivih grupa i njihovim pravima.

Edukativne predstave za djecu

Priručnik je dostupan online na web stranici „Genesis Project-a“, odakle ga mogu preuzeti svi zainteresovani nastavnici širom BiH.

Cilj projekta „Rastimo zajedno“ koji se realizuje od 1. januara do 31. decembra ove godine je podizanje svijesti i znanja kako nastavnika, tako i djece i roditelja o virusu HIV-a i drugim polno prenosivim bolestima, potencijalnim rizicima, ranjivim grupama, dječijim i ljudskim pravima.

Realizacija projekta se odvija kroz zajednički rad dvije ekspertne grupe koje su usaglasile tekst za priručnik, radionice i treninge sa nastavnicima, te niz edukativnih dječijih predstava u osnovnim školama.

Projekat „Rastimo zajedno“ realizuje se uz odobrenje Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjebosanskog kantona, a sprovodi ga „Genesis Project“ iz Banjaluke pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Holandije u BiH.