Rolat od krompira i praziluka

by | 12 Septembra, 2013

Rolat-Sa-Prazilukom-I-Krompirom

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za gibanicu
  • 3 praziluka
  • 6 kuvanih krompira
  • 3 dl kisele pavlake
  • 4 jajeta
  • 0,5 dl ulja
  • 50 g putera
  • začin C, biber

Priprema:

1. Praziluk isjeći na kolutove, a bareni krompir izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, te dodati praziluk i pržiti ga dok ne omekša.
3. Tiganj sa prženim prazilukom izmaći sa ringle, dodati rendani krompir, pavlaku i jaja, pa polako promiješati i začiniti po ukusu.
4. Prve dvije kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati sa malo pripremljenog fila, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet nanijeti fil. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Filovane kore pažljivo urolovati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Rolat peći u vreloj rerni 45 minuta na 220 °C.

Izvor: Dobra hrana