Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za puding, brašno, gustin, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri. Pripremljenu mješavinu sipati u ključalo mlijeko, te nastaviti s kuhanjem miješajući sve vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, pa je sjediniti s pjenasto umućenim puterom. Pripremljen fil podijeliti na tri dijela.
3. U prvi dio dodati eurokrem te dobro izmiješati. U drugi dio dodati sjeckane ”krem bananice”, a u treći dio čokoladu izrendanu na krupno rende.
4. ”Pti ber” keks umakati u sok od narandže, pa ga rasporediti po pripremljenom plehu.
5. Preko prvog sloja keksa nanijeti fil s eurokremom, zatim naslagati drugi sloj keksa, a preko njega nanijeti fil s ”krem bananicama”. Potom naređati još jedan sloj keksa i završiti filom s rendanom čokoladom.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice i premazati ga preko pripremljenog kolača. Kolač staviti u frižider da se stegne, pa ga isjeći na kocke.
Izvor: Dobra hrana